A 3 legnagyobb magyar lottónyeremény

2019-04-11 15:28

Hírek

Magyarországon is volt pár nagyon magas lottónyeremény az elmúlt évtizedekben.

2003-ban talált gazdára minden idők legnagyobb magyar lottónyereménye 5,92 milliárd forint. A nyertes kiléte 2 évig ismeretlen volt. Ekkor adta ki könyvét „Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története” címmel. Ebből kiderült, hogy feleségével a nyeremény után úgy éltek, ahogy egy lottómilliárdostól elvárható. Hatalmas villára cserélték családi házukat, luxusautókkal furikáztam, hihetetlen nyaralásokon vettek részt és luxus gyémánt ékszereket is vásároltak maguknak. Ezek mellett azonban milliókat költöttek jótékony célokra is. Sajnos a nyertesről, Istvánról kiderült, hogy halálos beteg, így nem sokkal később egy német magánklinikán elhunyt.

alt text


A második legnagyobb nyeremény 5 milliárd forint volt, ami 2015-ben talált gazdára. A nyertes kilétéről nem sokat tudni. A kötelezően kitöltendő kérdőívből annyi derült ki, hogy rendszeres szerencsejátékos a nyertes és nem ez az első nagy nyereménye élete során. A nyereményéből vásárolt egy újabb lottószelvényt magának és továbbra is dolgozni fog, nem hagyja ott a munkahelyét. A pénz nagy részét befektetésekbe tette.

alt text


A harmadik legnagyobb összeget 2010-ben vitték haza, összese 3 milliárd 177 millió forintot. Zalaapátiban adták fel a nyertes szelvényt, de a szerencsés kiléte sosem derült ki.
Korábban itthon is bátran vállalták az arcukat a lottónyertesek, de sokan megütötték a bokájukat. Manapság már szeretnek teljes anonimitásba burkolózni a szerencsés nyertesek.