Minden idők legnagyobb szerencsejáték nyereménye

2019-04-12 15:30

Hírek

Hány nyertes van, egy nyereményre, és vajon hogyan kezelik a hatalmas összegeket? Cikkünk ezeket a témákat taglalja a világ legnagyobb nyereménye kapcsán!

Napról napra emberek milliói játszanak különböző szerencsejátékokkal világszerte. Sokan a lottó típusú játékokat kedvelik, mások kaparós sorjegyekre esküsznek és vannak, akik a kaszinók mélyén keresik szerencséjüket. Minden idők legnagyobb nyereményét az USA-ban sorsolták ki a Powerball nevű játékban 2016. január 13-án. Hónapok óta halmozódott a hatalmas nyeremény, mely végül 3 nyertes szelvény között oszlott el.

alt text


Pontosan 1,586 milliárd dolláron, vagyis 438 milliárd forinton osztozott a 3 szerencsés. A soha nem látott összeg miatt az emberek a sorsolást megelőző napokban órákat is képesek voltak sorban állással tölteni, hogy feladják a szelvényüket. A különböző online fogadóirodák oldalai sorra fagytak le a hatalmas roham miatt. A nyertes 3 házaspár volt, egy Los Angelesből, egy Tenesseeből, egy pedig Floridából. A tenessee-i pár pár nappal a sorsolás után már jelentkezett is a nyereményért és az Ellen című műsorban is vendégeskedtek.

alt text

A floridai pár nagyon megrémült és csak 5 hét után jelentkeztek a nyereményükért. A harmadik pár csak fél év után jelentkezett, biztonsági emberekkel körülvéve mentek a nyereményükért és a fél évet azzal töltötték, hogy pénzügyi és befektetési szakemberekkel konzultálva tervezték meg a pénz sorsát. Az USA-ban a magyar törvényekkel ellentétben nevüket vállalva nyilvánosan kell átvenni nyereményüket a szerencséseknek, így az aggodalom ekkora összegnél nem volt véletlen.