Szerencsejáték érdekességek a nagyvilágból

2019-04-13 15:43

Hírek

Nem csak a magyarok szeretnek szerencsét próbálni a különböző szerencsejátékokon, hanem a külföldiek is előszeretettel foglalatoskodnak ezzel szabadidejükben. Most hoztunk Nektek néhány érdekességet a nagyvilágból.

Japán hatos lottó

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világon a Japán hatos lottó. A játék során 43 számból 6-ot kell kitalálni ahhoz, hogy a játékos elvihesse a főnyereményt. A főnyeremény 200 millió japán jentől (azaz kb. 482 260 000 Ft-től) indul, de egy igazán szerencsés játékos akár ennek tripláját, azaz 600 millió jent is hazavihet (kb. 1 446 780 000 Ft.)

alt text

Furcsa sorsolás Írországban

 

Nemrég az ír tévézők furcsa jelenségnek lehettek szemtanúi: lottósorsolás közben ugyanis a 38-as számú labda jelent meg először a képernyőn, ám mikor a következő golyó meglökte, hirtelen a 33-as szám tűnt fel a labdán. Vajon csalás történt?

 

Legnagyobb szerencsejátékos nemzetek

 

Felmérések szerint Ausztráliában költenek az emberek legtöbbet szerencsejátékra: évente akár 240 ezer Ft-ot is elkölt egy fő! A második helyezett Hong-Kong, a harmadik pedig Kanada. Te gondoltad volna?

alt text

Már nem Las Vegas a legnagyobb szerencsejáték-központ

 

A filmekben Las Vegas mindig két dologról szólt: a bulizásról és a szerencsejátékokról. Mostanában azonban úgy néz ki, Las Vegas nem az a korábbi szerencsejáték főváros, mint eddig: ez ma már inkább Makaóra igaz, ahol nagyjából 5-ször annyi a bevétel, mint Las Vegasban.

 

Kétszer is lehet nyerni

 

Egy Theresa nevű amerikainak bejött az élet. Először 2018 márciusában nyert egy rekordösszeget kaszinón, ám ő ezek után is  tovább játszott, így augusztusban szintén elvitte a jackpotot egy nyerőgépen. Hihetetlen, nem?