5 ok, amiért szeretünk szerencsejátékozni

2019-01-08 22:33

Hírek

Drága, függőséget okozhat, alacsony nyerési esélyekkel indulunk- valamiért mégis szeretünk szerencsét próbálni egy-egy szerencsejátékon. Kutatások szerint az a magyar emberek több, mint 50%-a szerencsejátékozott már, kb. 25 %-a pedig rendszeresen (akár hetente is) játszik. De miért szeretjük ennyire?

A remény

Még ha korábban már írtunk is arról, hogy mennyire kicsi az esély nyerni például az ötös lottón, akkor is ott motoszkál a fejünkben a gondolat: “De mi lesz, hogyha mégis sikerül? Hátha szerencsém lesz”. És már vesszük is a következő szelvényt, sorsjegyet, kötjük a következő online fogadást...

 

Csábító nyeremények

Legyen szó bármilyen szerencsejátékról ( lottó, totó, kaparós sorsjegy, sportfogadás, nyereményjátékok…), mindig csábító nyereményekkel találjuk szembe magunkat: nagy pénzösszeg, drága utazások, értékes használati tárgyak… hát csoda, hogy szeretnénk szerencsét próbálni?!

Pozitív példák

Ki ne hallott volna már legalább egy olyan emberről, aki olyan szerencsés volt, hogy nyert egy szerencsejátékon? Ilyenkor az általános hozzáállás pedig: “Ha neki sikerült, akkor nekem miért ne sikerülhetne?”.

Mindenki csinálja

Szinte biztos, hogy a családod, barátaid vagy ismerőseid között legalább egy olyan személy van, aki már életében kipróbált valamilyen szerencse- vagy nyereményjátékot. Manapság az sem ritka, hogy összegyűlik az egész família vagy baráti kör, és együtt várják a játék eredményeit. Ha pedig mások csinálják, te miért maradnál ki belőle?

Egy idő után félünk abbahagyni

Évek óta fix számokkal játszol, de még egyszer sem nyertél? Na de mi lesz, ha a következő héten pont ugyanazokkal a számokat húzzák ki, de te nem játszottad meg őket? Ki merné ezt megkockáztatni?